Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

ASP-sorvitaltat

Hamlet valmistaa uudentyyppisiä työkaluja sorvaukseen. Työkalujen teräs on valmistettu 'Aesa Stora = ASP' -menetelmällä, joka on eräs pulveri-metallurgian valmistusmenetelmä. Menetelmän lopputuotteena saadaan mikrorakenteeltaan erittäin homogeenistä ja hienorakeista metallia, jonka ominaisuudet ovat yleensä paremmat kuin vastaavan kuumamuokatun tai valetun tuotteen.

Metallipulveriin voidaan sekoittaa kovuutta ja kulumisenkestävyyttä parantavia keraamipartikkeleita ja tuottaa materiaaleja, joiden kulumis- ja korroosionkestävyys on ainutlaatuinen.

Hamlet 2030- ja 2060-työkalut valmistetaan pulverimetallurgiaa hyödyntämällä. Ne sisältävät kobolttia, mikä tekee työkaluista poikkeuksellisen kestäviä kulutusta vastaan. Työkalujen teroitus on helppoa ja kevyttä.

ASP 2030 -sarjan työkalujen teroitusväli on keskimäärin 2-3 kertainen verrattuna tavalliseen M2-teräkseen. Vastaavasti ASP 2060 -sarjan työkalujen kesto on 3-4 kertainen.

Omia kokemuksiani ASP-taltoista

Olen koekäyttänyt tästä ASP-teräksestä valmistettua kulhotalttaa ja hämmästykseni on ollut suuri: sorvasin 20 kappaletta 380 mm:n lautasia, eikä taltta ollut vielä näyttänyt merkkejä tylsymisestä.

Erityisesti lautasen ja kulhon sorvauksessa on suuri merkitys taltan kestävyydellä, koska kaikki massan poisto tapahtuu samalla taltalla. Eri teräsmateriaaleja voisi verrata siten, että HSS-teräs kestää noin 8 kertaa paremmin kuin hiiliteräs ja ASP-teräs noin 4 kertaa paremmin kuin HSS-teräs.

Tämän ymmärtää paremmin, kun taltan terävyyden kesto muutetaan lautasiksi, jolloin tulos on seuraava: jos hiiliterästaltta kestää sorvata yhden lautasen, niin HSS-terästaltta kestää kahdeksan lautasta, jolloin ASP-teräksinen taltta kestää 32 lautasta!

Kysy lisää!

Haluatko lisätietoja Hamletin ASP-sorvitaltoista? Ota yhteyttä, vastaan kysymyksiisi mielelläni. Tavoitat parhaiten yhteydenottolomakkeella.

Siirry valmistajan sivuille »