PLASTIC COATING

Plastic Coating on kaksikomponenttinen lakka ( alkydivahvisteinen urea-formaldehydihartsi ) jolla on erinomainen tarttuvuus ja kestävyys. Kestää hyvin naarmuja, hankaamista, useimpia liuottimia, laimeita happoja ja emäksiä.

Plastic Coating on melkein väritöntä, se ei vanhetessaan halkeile eikä muuta väriään - esimerkiksi kellertäväksi.

Kestää lämpöä. Korostaa hyvin puun värejä, itse pinnoite on melkein väritön, mutta joissain puulajeissa voi tapahtua värimuutoksia, joten koepinnoitteen tekeminen on suositeltavaa.


Käyttökohteet: puhdas puu, kovalevy, MDF, pohjustamaton korkki, kaakeli, kivi, vinyyli. Sisäkäyttöön. ( Sisälattioille on saatavilla Rustin's Plastic Floor Coating ).

Ominaisuudet: Nopeasti kuivuva, kellastumaton, kemiallisesti stabiili ja kestävä.

Esivalmistelut: Pintojen pitää olla puhtaat, sileät, kuivat ja vapaat vahasta, pölystä ja muista vieraista aineista. Puu voidaan petsata ja sävyttää ennen pinnoitusta. Petsin yhteensopivuus on kuitenkin hyvä testata etukäteen. Älä käytä oksa- tai pohjalakkaa.

Sekoitus: Lisää kovettaja Plastic Coating astiaan ja sekoita hyvin. Jos tarvitset vähemmän, niin sekoita erillisessä astiassa. Sekoitussuhde on 1:4, eli yksi osa kovettajaa ja 4 osaa Plastic Coatingia. Avoin aika noin 8-10 tuntia.

Levittäminen: Käytä suurta sivellintä, telaa, tjms. Levitä tasaisesti ja viimeistele vedot puun syiden suuntaan. Kuumissa olosuhteissa jossa reaktioaika lyhenee voi käyttää Plastic Coating ohennetta - muilla ohenteilla ohentaminen ei ehkä onnistu.

Riippuen puun huokoisuudesta, lakkauskertoja voi olla useampia. Kovat ja tiiviit puulajit valmistuvat yleensä kahdella lakkauksella, pehmeämmät, kuten korkki voivat vaatia useampikin lakkakerroksia - riippuen imukyvystä.

Kuivumisaika: Pinta on kosketuskuiva yleensä 30-60 minuutissa, riippuen lämpötilasta. Uudelleenmaalattivissa heti kun on kosketuskuiva. Pinnoitteen lopullinen kovettuminen voi viedä viikon verran aikaa, mutta on käsiteltävissä jo kahden tunnin kuluttua lakkauksesta.

Pinnoitusolosuhteet: 15-25°C, älä käytä alle 15°C lämpötilassa, kovettuminen vie turhan paljon aikaa/pysähtyy kokonaan. Pinnoittamista kovin kosteissa olosuhteissa ei kannata tehdä.

Riittävyys: 13 - 15 m2 / litra / kerros, riippuu puun huokoisuudesta.

Varastointiaika: Alkuperäinen avaamaton pakkaus - vuosia.

Työvälineiden pesu: Kovettumaton lakka - pesu lakkabensiinillä, asetonilla tai tinnerillä. Kovettunut lakka pitää poistaa mekaanisesti.

Pakkauskoot: 250ml, 1000ml

Varoitukset: Tulenarkaa, vältä ihokosketusta, aineen joutumista silmiin ja limakalvoille.

Ohje: plasticcoating.swx ( 15 kb ) OpenOffice-document
plasticcoating.rtf ( 32 kb ) RichText