Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

JAPANINSAHAT

Japanilaista sahaa käytetään vetämällä. Vetämällä saha terä ei taivu mutkille ja sen vuoksi siitä voidaan valmistaa hyvin ohut. Periaate on sama kuin köydessä, jos työnnät köyttä se harvoin pysyy suorana ja pyrkii menemään kasaan, köyttä vetämällä sejännittyy suoraksi niin että se soi. Samalla periaatteella toimii nk. japanilainen saha.

HAMMASPROFIILIT

Japaninsahoissa on käytössä erilaisia hammastuskuvioita, jotka mahdollistavat tarkat ja siistit sahaukset eri materiaaleille, niin puun myötä- kuin poikkisyyhynkin.

Vastateroitetut hampaat (Crosscut teeth) leikkaavat hyvin puun poikkisyyn suuntaisesti. Hampaat, jotka on teroitettu vuoroperään vastakkain, ovat muodoltaan kuin japanilaiset veitset, leikkaavat puuta kuin partaveitsi. Työstöjälki on ylivertainen verrattuna perinteisen sahan työstöjälkeen.

Repivä hammastus (Rip teeth) leikkaa hyvin puun myötäsyyhyn. Sahan hampaiden lukumäärä vaihtelee terän pituudelta - tämä tekee sahauksen aloittamisen helpoksi ja tekee työstön muutenkin helpommaksi.

Nezumi-Ba on monikäyttöinen sahan hammastus, se on kahden edellisen, vastateroitetun ja repivän hammastuksen ristisiitos.

SAHATYYPIT

Sahojen kahvat on yleisesti tehty kevyestä Hinoki-puusta ja päällystetty rottingilla. Kahvat ovat suhteellisen pitkiä hyvän tarkkuuden aikaansaamiseksi ja niitä voi käyttää myös kahdella kädellä suuritöisempien sahausten helpottamiseksi.

Dozuki - sahojen terä ovat erittäin ohuita ja leikkaavat mitä suurimmalla tarkuudella ( tietysti käyttäjältäkin vaaditaan oma taitonsa ). Sahan selkä on vahvistettu metalliruoteella, joka tukevoittaa terää, mutta se rajoittaa samalla syvien viiltojen tekemistä.

Ryoba - sahat ovat kaksipuolisia, toinen puoli terästä on repivällä hammastuksella ja vastaavasti toinen puoli on vastateroitetuilla hampailla varustettu. Selkäruodetta ei ole, joten syvät leikkaukset ja halkaiseminen onnistuvat hyvin. Tämä on erittäin monipuolinen ja ehkä eniten käytetty japanilaisten sahojen tyyppi.

Kataba - yksipuolisella hammastuksella oleva saha, ilman Dozuki-sahan selkäruodetta. Pitkät ja syvät leikkaukset onnistuvat. Kataba-sahan luokitus tuntee myös Kobiki ja Kuguhiki -sahat.